Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Postkodlotteriet fryser samarbetet med Kreab

Publicerad: 29 september 2015, 06:07

Postkodlotteriets vd Niklas Kjellström-Matseke och Krebas grundare Peje Emilsson

Postkodlotteriets vd Niklas Kjellström-Matseke tar ställning för mångfald – pausar relationen med pr-byrån Kreab, Talentum kan få ny ägare och Facebook låg nere för tredje gången på tre veckor. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramSvenska DagbladetFacebookPostkodlotterietAlma TalentChristine MeltzerKreabAlma MediaYoutubeAffärerSverigedemokraternaThe Local

Postkodlotteriet fryser relationerna med Kreab
Postkodlotteriets vd Niclas Kjellström-Matseke tar ställning för mångfald i näringslivet. Därför fryser företaget sitt samarbete med pr-byrån Kreab efter Di:s avslöjande om konsultföretagets SD-kontakter.
– Kreab måste tydligt deklarera vad de står för", säger han till Dagens Industri.

Alma Media lägger bud på Talentum

Finska Alma Media lägger ett rekommenderat bud på Talentum värt 0,25 Alma-aktier och 0,70 euro i kontanter, enligt ett pressmeddelande. Bolaget säger sig vilja göra affären eftersom ett större företag är stabilare, vilket gynnar både anställda och aktieägare, skriver koncernen i ett uttalande. Det sammanslagna bolaget hade intäkter på ungefär 367 miljoner euro 2014. Ambitionen är att skapa ett bolag mer inriktat på affärs- och fackjournalistik, böcker och event. Kostnadssynergierna bedöms uppgå till 4-5 miljoner och kostnaden för att realisera dem 1-2 miljoner. Alma Media i dagsläget ger ut flera dagstidningar i Finland, bland annat affärstidningen Kauppalehti och kvällstidningen Iltalehti. Talentum är mer inriktad på yrkestidningar och ger i Sverige ut bland annat Affärsvärlden, Ny Teknik och Dagens Media.

Kanal 5-profilen hyllas efter cancerinlägg
I ett inlägg på Instagram under måndagen berättade programledaren Christine Meltzer om sin rädsla när hon diagnostiserades med cancer för tre år sedan. Bilden där den då korthåriga Kanal 5-profilen uppmanar sina följare att donera pengar till forskningen hyllas på sociala medier.

The Local till salu
Svenskgrundade The Local uppvaktar ett antal internationella mediekoncerner för finansiering eller en försäljning, det skriver Di Digital. The Local grundades 2004, har en redaktion på två journalister och når runt en miljon läsare varje månad. Rörelseförlusten mellan 2012 och 2014 uppgår till 23 miljoner kronor.

Facebook låg nere för tredje gången – på tre veckor
Det 42 minuter långa driftstoppet för Facebook under måndagskvällen drabbade miljoner användare och var det tredje driftstoppet på bara tre veckor för det sociala nätverket. En talesperson för Facebook säger nu till International Business Times att driftstoppet berodde på "ett konfigurationsproblem", men specificerar inte närmare vad som orsakade stoppet. Även Instagram drogs med i driftstopp. Senast Facebook drabbades av ett stort driftstopp var i förra veckan.

Nu vill Youtube ta betalt
Videostreamingsjätten Youtube tycks nu ta ett steg närmare att lansera en betalmodell. Enligt branschkällor väntas en lansering av en premiumtjänst ske i slutet av oktober, skriver Recode. Uppgifterna får stöd av ett mejl som Youtube har skickat ut till innehållsinnehavare. Där skriver de att innehållsinnehavarna har fram till 22 oktober på sig att gå med på bolagets nya villkor som kräver en månatlig avgift på 10 dollar, cirka 85 kronor, annars kommer videoklippen att tas bort.

SvD:s nya annonsformat – tar betalt efter fem sekunder i mobilen
SvD har redan tidigare testat en tidsrelaterad betalmodell på desktop med spännande resultat. Det nya "femsekunderserbjudandet" för rörliga annonser i mobilen är en garanti för att besökaren verkligen har sett annonsen.
– Att vi nu lanserar denna modell på rörligt innehåll i mobilen känns helt naturligt. Det här är något vi tror starkt på både när det gäller mobil och desktop, på säger Peter Oskarsson, affärsområdeschef på SvD Annons i ett pressmeddelande.

Twitter-grundarnas PR-plattform tar in riskkapital
Medium, bloggplattformen som startades av Twitters medgrundare Evan Williams, tog in 57 miljoner i riskkapital under måndagen, rapporterar Business Insider.

Bron – en kassasuccé för författaren
Dan dansk-svenska succéserien Bron hade premiär i söndags. Seriens framgång har gett resultat ekonomiskt. För manusförfattaren Hans Rosenfeldt har intäkterna i det privata bolaget Hans Rosenfeldt AB ökat stadigt de senaste åren. Under det senaste räkenskapsåret, som sträcker sig mellan juli 2013 och juni 2014, omsatte bolaget 5,7 miljoner kronor och visade vinst på 1,2 miljoner kronor efter skatt. Det rapporterar Dagens Industri.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.