Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pr-byrå lanserar plattform för offentliga dokument

Publicerad: 16 september 2022, 11:45

Wikberg&Frisk, grundad Sara Wikberg och André Frisk, lanserar det nya verktyget Archon.

Pr-byrån Wikberg&Frisk lanserar en ny digital plattform för att förenkla bevakning av politiska beslut i såväl riksdag som region och kommun. Plattformen Archons tillgängliggör över 1,5 miljoner offentliga dokument.


Ämnen i artikeln:

NyheterWikberg&FriskAndré Frisk

Med 290 kommuner, 21 regioner och dessutom en riksdag är mängden offentliga dokument enormt stor i Sverige. Och när det nu sker maktskiften över hela landet blir det ett stort jobb att se till att kontaktuppgifterna till politiker och tjänstemän uppdateras. Därför lanserar Wikberg&Frisk plattformen Archons, som samlar offentliga dokument, kontaktuppgifter och uppkommande möten. 

– Idén till Archons föddes under coronapandemin 2020, när vi upptäckte hur svårt det var att få en översyn kring regionala och kommunala regleringar kopplat till behovet av skyddsmaterial. Den redan existerade bilden av offentliga processer som både tidskrävande och krånglig förstärktes ytterligare under pandemiåret 2020, säger André Frisk, grundare och vd på Archons.

Plattformen fungerar som prenumerationstjänst och har i skrivande stund över 1,5 miljoner offentliga dokument, kontaktuppgifter till 30 000 politiker, och 160 000 uppkommande möten. Som användare går det att sätta upp ämnesbevakning eller söka efter region, samt snabbt hitta kontaktuppgifter till rätt politiker. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.