Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pr-eliten samlas i Stockholm

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I helgen samlas representanter för 23 olika länders branschorganisationer i Stockholm. På agendan står först och främst presentation och diskussion av de normer den svenska branschorganisationen Precis beslutade om tidigare i år.


ICCO (International Communications  Consultancy Organisation) är ett forum för världens olika nationella branschorganisationer. Totalt har organisationen 24 medlemmar. ICCO står också bakom de etisk regler som samlas i det så kallade Rome Charter, en regelsamling som den svenska organisationen nu inte längre vill ansluta sig till.- Jag och Johan Bobert kommer att göra en dragning om våra nya normer och varför vi tycker att reglerna i Rome Charter är föråldrade, säger Precis ordförande Henry Rawet. Det kan bli underhållande diskussioner.Henry Rawet har redan gjort en dragning av de svenska normerna i Danmark, och enligt honom ställer sig den danska branschorganisationen sig positiv till dessa. Och den kommer också att lämna Rome Charter.- Vår ambition är att flera ska göra det, säger Henry Rawet. Något beslut om Rome Charter kommer inte bli aktuellt under helgens sammankomst.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.