måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pr-konsulter riskerar dålig pension

Publicerad: 8 oktober 2018, 08:28

I en ny rapport från Skandia slår pensionsbolaget fast att pr-konsulter förlorar 750 000 kronor på att inte ha någon tjänstepension.


Kollektivavtal och tjänsepension har länge varit en diskussionsfråga inom kommunikationsbranschen, en bransch där andelen avtalsanslutna är mindre än i andra.

I sin senaste rapport "De bortglömda pensionsmiljonerna" har pensionsbolaget Skandia tittat på sex yrkeskategorier inom den så kallade "gigekonomin", där anställningsformer ofta är projektbaserade, och hur mycket de förlorar på att inte ha någon tjänstepension.

Enligt rapporten får en pr-konsult 750 000 kronor mindre i pension om hen under sitt arbetsliv inte får någon tjänstepension.

– Att det växer fram en ny arbetsmarknad är positivt. Det vi visar i rapporten är att tjänstepension inte alltid är självklart på arbetsmarknaden idag och då kan man gå miste om många miljoner kronor. Tillhör man gruppen som inte har tjänstepension krävs det att man tar eget ansvar genom att säkerställa det egna sparandet till pensionen. Man bör också känna till att man fortfarande kan göra avdrag för ett privat pensionssparande om man saknar tjänstepension, säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev