Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Preisler lämnar Saatchi & Saatchi

Publicerad: 21 september 2009, 14:32

Fredrik Preisler, grundare och delägare lämnar Saatchi & Saatchi efter sju år. Han har inte klart med någon ny arbetsgivare. – Jag känner att jag måste göra detta för min egen skull, för att få tillbaka lusten, säger han.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiHans Sydow

Fredrik Preisler.

Saatchis cd Fredrik Preisler lämnar byrån efter sju år.
Han har som grundare och delägare varit en av Saatchi & Saatchis mest profilerade medarbetare. Senast har han varit inblandad i jobb för Sony Ericsson, Stockholm Läns Landsting, Scan, Intrum Justitia och HIFDIF-kampanjen.

Beslutet att lämna Saatchi & Saatchi har vuxit fram, förklarar han.
– Jag känner att jag måste göra detta för min egen skull, för att få tillbaka lusten, säger han, till Resume. se
– Nu stannar jag upp mitt i livet och unnar mig en liten paus. Att ha varit med på den sju år långa resan med Saatchi, har varit otroligt kul och lärorikt.

Det är en självvald paus, intygar han. Någon ny arbetsgivare står heller inte och väntar. Det är inte ens säkert att han kommer att återvända till reklambranschen, även om han håller det som det mest sannolika scenariot.
– Jag vet inte exakt vad jag kommer att göra framöver, men jag kommer förmodligen inte att lämna branschen, det finns inget roligare. Men jag är helt övertygad om att man kan arbeta på ett helt nytt sätt, i helt nya strukturer. Det och mycket mer ska jag ta en ordenlig funderare på.

Den närmaste tiden ska i alla fall Fredrik Preisler ägna sig åt helt andra saker: han ska plocka druvor.  
– Jag kommer att åka ner till Toscana och hjälpa till med skörden på Terreno, en vingård därnere som jag hjälpt med att ta fram etiketter, bland annat.

Hans Sydow
är vd för Saatchi & Saatchi. Han både beklagar och sympatiserar med Preislers beslut.
– Fredde är både en underbar människa och kreatör, och det alltid lika tråkigt att professionellt skiljas från en sådan människa. Samtidigt kan jag förstå att han längtar efter en ny dimension i sitt liv efter sju år med Saatchi. Det har snarare varit en förmån att få behålla honom under så lång tid, säger han.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiHans Sydow

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.