lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Premier League till Viasat

Publicerad: 22 mars 2010, 10:02

Nu är det klart – MTG har förvärvat de exklusiva sändningsrättigheterna till engelska Barclays Premier League för de tre kommande säsongerna.
Som ett led i storsatsningen, får Viasat en helt egen ny HD-kanal i samarbete med Premier League.


TM

Tero Marjamäki


– Vi är ytterst säkra på att Viasat kommer sända Barclays Premier League-fotboll på ett heltäckande och innovativt sätt, säger Richard Scudamore, VD för FA Premier League, i en presskommentar nu på morgonen när det står klart att kanske världens bästa liga- Premier League går till MTG.

I lördags stod nyheten i Aftonbladet, nu bekräftar även MTG uppgifterna om att Premier Leauge har förvärvats från konkurrenten Canal Plus.

Viasat kommer att lägga Premier League i Viasat Fotboll, Viasat Sport och Viasat Sport HD samt på den helt nya Viasat Premier League HD-kanalen.

Tillsammans kommer kanalerna att direktsända minst 228 matcher varje säsong.

– Med rättigheten och det intresse som finns följer ett stort ansvar att utveckla inramningen och bevakningen, säger Viasats sportchef Per Tellander och fortsätter:
– Vi kommer att göra studioprogram minst två dagar i veckan med våra uppskattade programledare, experter och kommentatorer. Och vi kommer att vara på plats i England varje vecka för att kunna göra specialreportage kring lagen och deras stjärnor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev