Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Presschef delade ut sina kläder till hemlösa

Publicerad: 12 januari 2010, 10:00

Iskyla – då delade Skanskas presschef Peter Gimbe ut varma kläder ur egen garderob till hemlösa på Sergels torg i Stockholm. – Det är inte så märkvärdigt, det är bland det minsta man kan göra, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Peter Gimbe.

Peter Gimbe bor centralt, nära ”Plattan”, och häromdagen när han röjde i garderoben bestämde han sig för dela ut de utrensade kläderna till behövande hemlösa.

– Det hade varit dumt att slänga kläderna när det finns så många hemlösa som skulle behöva dem. Jag ser många hemlösa i de områdena och gick ner till ”Plattan” och lämnade över kläderna till dem. Det var härligt att se deras glädje, jag var glad när jag kom hem, det var en liten vardagsinsats, säger Peter Gimbe, som berättade om sin gärning i en status-uppdatering på Facebook.

– Det kom många kommentarer. Många har tänkt de tankarna – problemet är att de inte gör det. Jag hoppas att fler bestämmer sig för att göra samma sak.

Peter Gimbe tror att många är rädda för de hemlösa.

– Men det finns ingen anledning att vara det, säger han.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.