Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Primes strategichef Marcus Wenner död

Publicerad: 3 Januari 2019, 11:16

Strategichefen, partnern och tidigare United Minds vd:n Marcus Wenner har avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 47 år gammal.


Ämnen i artikeln:

Prime

Marcus Wenner kom till Prime år 2000, två år efter att byrån grundades. Under de 18 åren på byrån har han haft flera roller, bland och har bland annat varit vd för systerföretaget United Minds, partner och de senaste åren varit ansvarig för Primes strategi/planningavdelning. Han har bland annat arbetat med kunder som SCA, Electrolux och Ericsson.

Nyligen avled Marcus Wenner vid 47 års ålder efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av sin familj.

Pr-byrån Pimes tidigare koncernchefer Markus Gustafsson och Carl Fredrik Sammeli  hedrar sin bortgångna kollega i en hyllande och personlig runa som publicerades i Östersundsposten den 31 december.

"På hösten 2007 hade Marcus lagt en ny affärsstrategi som speglade, och till viss del förlöste, en ny tid i kommunikationsindustrin. Tanken var att ändra fokus från hur företag pratade, till vad de pratade om. En tillsynes självklar idé, men revolutionerande i en bransch som i alla tider vägt ord och bild på guldvåg. En idé som skulle flytta kommunikation närmare affärsutveckling och stöpa om reklambranschen genom inriktningen på företags syfte, hållbarhet och samhällsroll", skriver Markus Gustafsson och Carl Fredrik Sammeli i texten.

"Med en svalkande likgiltighet inför internpolitik och personliga agendor fick han gehör tack vare professionalism, en aldrig sinande passion och lojalitet till uppgiften. Inte bara hos uppdragsgivare utan hos en växande skara kollegor som smittats av hans sätt. Och hans arbete belönades av FN, vann de finaste priserna i Cannes, och ledde fram till att amerikanska bolag snart stod på kö för att köpa Prime som inom loppet av några år växt till Sveriges största kommunikationsbyrå"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.