Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prisad fotograf ratas av SVT

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Ikväll delas Stora journalistpriset ut. Samma dag meddelar Sveriges Television att de säger upp fotografen Emil Larsson, som belönades med samma pris 1999.


Det rör sig om ett 15-tal vikarier på SVT nyheter och fakta som riskerar att sägas upp. Hittills har informationen varit knapp, men på ett möte i morgon bitti ska ledningen förklara sitt beslut. Även SVT:s vd Christina Jutterström är inbjuden till det mötet.- Det är nedskärningar och vikariat som ska avslutas. Som vanligt är det ett dribblande med LAS-reglerna, säger Emil Larsson, som jobbat på SVT sedan 1996.Nedskärningarna rör ytterligare en fotograf och ett 10-tal redigerare. Under eftermiddagen har en protestlista cirkulerat få fakta- och nyhetsavdelningen. Enligt uppgifter till Resumé är stämningen mycket upprörd.- Ja, det hoppas jag att den är, säger Emil Larsson.Det var 1999 som Emil Larsson tillsammans med reportern Saam Kapadia fick stora journalistpriset för sina reportage under Kosovokriget.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.