Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prisade copyn om sin debutroman

Publicerad: 4 maj 2015, 14:27

Bokomslag

Denna gång har CP+B-copywritern använt pennan till att skriva en bok och släpper den 22 maj sin debutroman Ingen kommer någonsin tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Gustav Johansson

Gustav Johansson är copywriter på CP+B och har prisats för sina branschinsatser ett flertal gånger, bland annat genom lejon i Cannes och med flera guld- och silverägg. Nu senast i förra veckan, under årets Guldäggsgala, när han kammade hem ett guldägg och två diplom.

I hans debutroman får läsaren under tre månaders tid följa en ung man i Malmö som specialiserat sig på verklighetsflykt och vars tid mest tillbringas på olika barer runt Möllan och på stadens svartklubbar. Men parallellt med det pågår ett våldsamt gängkrig i Malmö.

–Det är en bok om vad som händer med någon som är helt likgiltig inför allt hemskt som sker runt omkring honom, kommenterar Gustav Johansson.

Gustav Johansson säger att han alltid gillat att skriva men aldrig haft någon skönlitterär idé. Men när han för ett par år sedan bodde i Malmö var det samtidigt som seriemördaren Peter Mangs greps och ett gängkrig härjade i staden. Gustav Johansson upplevde då att han, precis som många andra, verkade leva i någon slags parallell verklighet där morden inte spelade så stor roll. Någonstans där föddes idén till boken.

–Huvudkaraktären rör sig ganska mycket på samma ställen som jag var på och är förmodligen i ungefär samma ålder. Men jag har byggt den på en massa olika människor.

Hur känns det att boken nu är klar?
Det känns overkligt, men det är fantastiskt kul.

Bokprojektet har Gustav Johansson sysselsatt sig med vid sidan av arbetet på CP+B. Han har framförallt skrivit under nätter och helger och olika intensivt i olika perioder. Och han berättar att en ny bok redan är på gång.

– Det är en helt ny historia, men det finns vissa saker man kan känna igen.

Boken ges ut av Göteborgsförlaget Seriöst Förlag.

– Jag har absolut fått blodad tand och kommer fortsätta skriva skönlitterärt även framöver, säger Gustav Johansson i en kommentar.

Foto: David Einar
Omslag: Martin Ohlsson

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Gustav Johansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.