Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Programledare tar över som vd på TV8

Publicerad: 8 November 2007, 12:18

Anna Rastner, 31, programledare på TV8 tar över som vd på kanalen. Hon efterträder Michael Porseryd som ska fokusera på sitt arbete med ZTV.


Från programledare till vd. Det är en ganska rejäl befordran det.- Jo. det tyckte jag med. Men jag tror att det hör visar att ägaren MTG värnar om innehållet i kanalen. Jag kommer att försöka ha kvar min journalistiska överblick. Samtidigt tycker jag att det ska bli kul att få lära mig mer om försäljning och annat.- Jag har många som kommer att hjälp mig att komma in i jobbet, säger Anna Rastner som mer än gärna berättar om TV8 och kanalens framtida satsningar.Rastner menar att MTG ser ett unikt värde i TV8 eftersom kanalen vilar på tre ben; samhälle, näringsliv och kultur. Kanalen är rensad från dokusåpor och nöje.Bland TV8:s nysatsningar kan nämnas: Aftonbladets världsreporter Staffan Heimersson får ett eget program. IT-gurun Kjell A Nordström blir krönikör. Journalisterna Per Svensson, Niklas Ekdal och Göran Rosberg ska medverka i en intervjuserie kallad Engelsbergssamtalen.Rastner vill dessutom puffa extra för en intervjuserien med den franska journalisten Christine Ockrent. Fransyskan kommer att intervjua kända människor exklusivt för TV8:s räkning.

Johan Såthe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.