Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Projekt ska göra Getty Images mindre sexistisk

Publicerad: 11 februari 2014, 06:52

Bilder man hittar när man söker på "business woman"

Foto: Colourbox

Getty Images ingår partnerskap med organisationen Lean in för att göra sin bildbank mindre sexistisk, Robyns värde sjunker och säkerhetsproblem med Viaplays OS-app är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Projekt ska göra Getty Images mindre sexistisk

Organisationen Lean In har ingått ett partnerskap med bildleverantören Getty Images för att komma till rätta med sexistiska tendenser i bolagets bildbank.

– Om man söker på "affärskvinna" eller "kvinna i karriären" får man upp en hel del bilder som är sexualiserade eller bara helt enkelt sexistiska, säger Jessica Bennett som arbetar med Lean Ins redaktionella samarbeten, till AdAge.

Robyns värde rasar

Sångerskan Robyns skivbolag Konichiwa Records halverade omsättningen till 3,2 miljoner i fjol. Bolaget är därmed tillbaka på samma nivå som vid starten för tio år sedan, skriver Dagens Industri.


Budweiser leder Super Bowls "efterspel"

Så här en vecka efter "Världscupen i reklam" eller Super Bowl, som den också kallas, är det Budweiser som leder stort i antalet visningar på Youtube. Både den osannolika filmen om valp-häst-vänskap och den avancerade dolda-kameran-historien med Arnold Schwarzenegger ligger på visningstoppen som ett och tvåa, berättar AdAge.

Säkerhetsproblem med Viaplays OS-app

Ett säkerhetshål i Viaplays webbtjänst har gjort kunders personliga uppgifter och kortdata tillgängligt även för andra kunder, berättar Computor Sweden.

De odöda klår Vinter-OS

Tv-bolaget AMCs episka serie Walking Dead är populärare än NBCs sändingar från Vinter-OS, berättar Adweek. Serien om de odöda är faktiskt populärare än nästan allt annat på amerikansk tv just nu.

HBO släpper 15-minuters teaser för Game of Thrones

När vi ändå pratar episk tv; det finns nog inget mer episkt än HBO:s Game of Thrones, som förutom att vara den mest emotsedda serien på HBO också toppar listan över välrdens mest piratladdade serie. HBO har nu släppt en 15 minuter lång featurett inför premiären på säsong fyra för att hjälpa tittarna att stå ut till den 6e april. Se den här nedan.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.