Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pyramid varslar var tredje

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Lågkonjunkturen slår hårt mot många byråer just nu. En av Sveriges större byråer, business-to-business-byrån Pyramid i Helsingborg, tvingas nu varsla 18 av sina anställda om uppsägning.


- Vi har sagt upp nio och varslat nio. Det innebär att vi nu drar ner från 59 till 41 anställda, berättar Alf Ljungqvist, vd på Pyramid Communication i Helsingborg.Bland de varslade finns bland annat tre copywriters av vilka två är engelskspråkiga, fyra interaction designers, en projektledare, fyra produktionsledare, en programmerare och en ad-ass.- Vi har följt turordningsreglerna till punkt och pricka och därför är det bara de yngsta och de senast anställda som vi måste säga upp. Därför berörs också alla yrkeskategorier på byrån, det är lite osthyvelprincipen över det hela, säger Alf LjungqvistDe nio som redan sagts upp har redan blivit informerade. Vilka de övriga nio är blir klart inom kort.- Vi kommer att ha fackförhandlingar på fredag om det.Pyramid har specialiserat sig på business-to-business och bland kunderna finns flera för stora svenska exportföretag. Anledningen till neddragningen är dock den rådande lågkonjunkturen, inte några kundtapp.- Vi har inte tappat en enda kund men alla våra befintliga kunder har dragit ner på med 20-25 procent. Det är lite osthyvelprincipen även bland våra kunder och det känner även vi av, säger Alf Ljungqvist.Pyramid har funnits i över tio år. Under en period var byrån dotterbolag till Adcore, men i september förra året blev Pyramid åter fristående. Nu hoppas Alf Ljungqvist att de genomförda neddragningarna ska räcka för att åter få Pyramid på fötter.- Vi gör det här rejält nu och vi tror att det räcker.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.