Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rånmisstänkt kan delta i SD:s reklamfilm

Publicerad: 9 april 2010, 13:46

Budskapet i SD:s reklamfilm i TV4 ska vara ”Nu handlar det om vårt land", uppger Sverigedemokraterna.  P1-programmet Kaliber reagerar nu starkt på att partiets pressekreterare Erik Almqvist, som misstänks för rån mot Kalibers reporter, kan komma att medverka i reklamfilmen.

Ämnen i artikeln:

Erik AlmqvistKaliber

DN

Daniel Nilsson


Erik Almqvist, pressekreterare för Sverigedemokraterna.

Riksåklagaren har återupptagit förundersökningen mot Erik Almqvist gällande misstänkt rån mot Kalibers reporter – en väska med filmkamera – på Tallinfärjan i februari 2009.

– Det är inte omöjligt att jag medverkar i SD:s reklamfilm, säger Erik Almqvist som kandiderar till riksdagen för SD.

Det får radioprogrammet Kaliber att reagera:

– Det säger allt om partiet Sverigedemokraterna att Erik Almqvist kan komma att medverka i TV4:s reklamfilm. Både han och de två andra Sverigedemokraterna som är misstänkta för rånet mot vår reporter på Kaliber är nu med på Sverigedemokraternas riksdagslista, säger Sanna Klinghoffer på Kaliber och fortsätter:

– Att åklagare valt att rubricera det som rån visar på allvaret i det som faktiskt hände när Erik Almqvist tvingade av vår reporter Caroline Stenman väskan. Mot bakgrund av att partiet officiellt tar avstånd från bland annat brottslighet och nazism, tycker jag det är anmärkningsvärt att ingen från partiets ledning som faktiskt var med på resan har tagit avstånd från vare sig rånet eller hur de betedde sig.

Kaliber har också reagerat starkt på partiledarens agerande.

– Det var mycket konstigt som hände på den resan, allt från att representanter från partitoppen som partiledare Jimmy Åkesson satt med när det sjöngs så kallad vit maktmusik, alltså nazistpropaganda utan att ta avstånd, till att Jimmy Åkesson själv skålade och sjöng en nidvisa om mordet på Olof Palme.

Erik Almqvist:

– Riksåklagaren har återupptagit förundersökningen. Kaliber vet ingenting. Jag vet vad som hände och jag är oskyldig.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev