Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rasism-kritik mot NK-t-shirt

Publicerad: 4 mars 2014, 06:50

NK drar tillbaka T-shirt efter rasismanklagelse och Renée Nyberg tvingades fly för sitt liv under inspelning. Det är några av ämnena i dagens Morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

NK drar tillbaka t-shirt efter rasism-anklagelse

Eftert att artisten Mohammed Ryback, en halvan av duon Mohammed Ali, bloggat om en t-shirt med rasistisk motiv som han hittat på NK, skrev han ett blogginlägg på Politism om att NK borde skämmas ögonen ur sig.
Och det gjorde varuhuset uppenbarligen, för bara några timmar senare bestämde man sig för att ta bort T-shirten ur sortimentet.
– Sedan det blev känt för oss att NK Herrtrend säljer Dsquared2 t-shirten med ett tryck som väcker anstöt har vi, i samråd med det företag som driver avdelningen, omedelbart plockat bort produkten ur sortimentet, säger Karolina Solberg, pressansvarig på NK, till Nyheter24.

Renée Nyberg tvingades fly arg mobb

Beväpnade gäng försökte skjuta ihjäl Renée Nybergs intervjuperson under inspelningen av "Renées rubriker". När tv-teamet flydde blev de förföljda.
– Det var så mycket hat, de bara skrek, säger Renée Nyberg till Aftonbladet.

Microsoft petar marknadschef och Skype-grundare

I ett mail till samtliga anställda meddelade Microsofts vd Sataya Nadella i natt att tidigare Skype-vdn Tony Bates lämnar företaget. Tami Reller, som varit chef över marknadsavdelningen, kliver ner från sin post och ersätts av Chris Capossela.

David Camerons högra hand gripen för barnporrinnehav

Patrick Rock, mångårig rådgivare till brittiske premiärministern David Cameron och en av arkitekterna bakom policyn för statliga barnporrfilter, har gripits misstänkt för barnporrinnehav, skriver i dag The Mirror.
Polisen har gripit Patrick Rock och dessutom genomsökt databaser som är kopplade till  premiärministerns hem på Downing Street, där Rock också har sitt kontor.

Påven svor under predikan

Påve Franciskus chockade i går åhörarna på Petersplatsen i Rom, när han under sin vecko-välsingnelse använde en grov svordom. Han skulle använda ordet "casa", som betyder "exempel", men det blev i stället "cazza" som betyder "knulla". Det skriver i dag Daily Mail.
Uttalandet, som filmades av flera åhörare, hamnade omedelbart på sociala medier och blev viralt inom några minuter.

Sportbranschen växer så det knakar på nätet

Under 2013 ökade försäljningen på nätet med 17 procent enligt e-barometern som publiceras i dag. Bäst gick det för sport och fritid som nu omsätter en miljard på den svenska marknaden, skriver SvD Näringsliv.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.