Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rättighetsstrid inför fotbolls-em inte löst

Publicerad: 25 mars 2008, 08:52

Inför sommarens fotbolls-em vill TV4 säkra intäkter från de krogar som väljer att visa matcher på storbilds-tv och föreslår därför ett ramavtal med SHR. Men SHR är inte intresserade, vilket bäddar för en ny strid i sommar, skriver DN.


O’Learys och TV4 spelade en tuff match i samband med fotbolls-vm för två år sedan. Då hade flera krogar gått med på att betala för visning av fotbollsmatcher på storbilds-tv, men kedjan O’Learys vägrade betala och de hade en utdragen strid som slutade med förlikning. Något domslut i tingsrätten finns alltså inte att luta sig mot, och därför finns det risk för en ny strid i samband med sommarens em-turnering i Alperna.

I dag skriver DN att TV4 uppvaktat SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare. TV4 har alla rättigheterna till turneringen och vill nu skriva ramavtal med SHR:S medlemsföretag. TV4 vill inte kommentera förhandlingen men SHR:s vd Mats Hulth visar ett tydligt ointresse för att skriva under ett avtal:

– Om det finns restauranger som är inriktade just på att visa teveprogram från TV4 får man förhandla direkt med dem, säger han till DN.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.