Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Readly släpper in internationella titlar

Publicerad: 4 mars 2014, 08:28

Den digitala tidningstjänsten Readly gör det internationella utbudet tillgängligt för alla användare. De internationella titlarna kommer automatiskt att dyka upp i appen.


Ämnen i artikeln:

Readly

Från och med idagkommer Readlys användare att ha tillgång till ett internationellt utbud av tidskrifter. För svenska kunder betyder det att man förutom de 159 svenska titlarna kommer att kunna läsa 143 amerikanska tidskrifter.

Under våren kommer bland annat brittiska tidningar att adderas till utbudet. Läsaren får tillgång till hela utbudet, inklusive tidigare utgåvor för ett fast pris på 99 kronor per månad.

– Vi vet att det finns ett stort intresse att läsa internationella tidningar i Sverige, säger Per Hellberg, vd för Readly International. Men långt ifrån alla bor så att de enkelt kan köpa dem i en kiosk. Nu gör vi titlar som Fast Company, Popular Science och Yoga Journal tillgängliga i datorn, plattan eller telefonen. Och den som redan är Readly-abonnent får detta helt utan extra kostnad.

Även om det bredare utbudet betyder att intäkterna ska fördelas på fler titlar räknar Readly med att förändringen kommer att leda till högre intäkter för de svenska förlagen.

– Readly blir nu en ännu mer attraktiv tjänst. Vi vet från erfarenheterna med musik i Spotify och filmer i Netflix att kunderna vill ha ett internationellt utbud. Därmed räknar vi med att få in fler läsare i systemet. Samtidigt vet vi att de allra flesta i första hand kommer att läsa svenska tidningar, så merparten av intäkterna stannar hos de svenska förlagen, säger Per Hellberg.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.