Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Realtid planerar tabloid

Publicerad: 22 mars 2010, 10:03

Resume.se kan avslöja att affärssajten Realtid planerar en alternativ Dagens Industri: En papperstidning – tabloid – med en upplaga på 30 000 exemplar. Om planerna blir verklighet kommer första numret efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

Jonas Wiwen-Nilsson.

Realtid letar efter nya intäktsströmmar – och nu kan Resume.se avslöja att sajten planerar en tabloid ssom ska komma ut med ett nummer i veckan med start i höst. Upplagan ska ligga runt 30 000 exemplar och Realtid är nu ute på turné bland mediebyråerna för att berätta om idén.

– Ja, det stämmer att vi tittar på det här, säger Realtids vd och ansvarige utgivare Jonas Wiwen-Nilsson till Resume.se.

Han betonar att inget beslut ännu har tagits men om planerna blir verklighet ska det tillsätts en chefredaktör för tidningen.

– Om det här blir verklighet blir det här ytterligare en kanal för innehållet vi gör på sajten. Vi tar all kostnader på nätet i stort sett, så det blir en intressant kostnadsstruktur. För papperstidningen blir det bara tryck- och distributionskostnaderna plus chefredaktörslönen, sedan är alla andra kostnader tagna på sajten, säger Jonas Wiwen-Nilsson.

Realtid har haft idén med en papperstidning sedan hösten 2008. Då satte finanskrisen käppar i hulet för satsningen, men nu är den alltså på gång igen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.