Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Realtid.se får ny ägare

Publicerad: 27 maj 2009, 11:06

Ekonomisajten Realtid.se, som tidigare i år tvingades dra ner på antalet anställda, har nu fått in nytt kapital. Första Entreprenörsfonden har gått in med en hemlig summa i ägarbolaget Alternativ Media.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid.se

Jonas Wiwen-Nilssson är vd på Realtid.se.

– Vi har sökt kapital under en tid. Nu har vi kommit överens med Första Entreprenörsfonden och arbetat fram en ny affärsplan, säger vd Jonas Wiwen-Nilsson.

Vad ingår i den planen?
– Det är en expansiv plan som bygger på att utveckla det vi har på Realtid.se. Vi ska finnas på fler plattformar, göra fler vertikaler och redaktionella satsningar.

Vem är största ägare efter affären?
– Det är min familj som är majoritetsägare. Jag är den största enskilda ägaren. Sedan tidigare har vi ett antal privatpersoner som ägare, men detta är första gången vi får in professionellt kapital.

Ni drog nyligen ner på personal. Betyder det här att ni ska växa igen?
– Ja, fast först när konjunkturen tillåter det. Vi har skurit radikalt i kostnaderna och bibehållit trafiken. Men vi får se när vi kan satsa igen, kanske redan i höst.

Hur kommer de ny ägarna att märkas?
– De får en styrelseplats och så kommer en person jobba som coach till mig i både stora och små frågor. Tillsammans ska vi genomdriva affärsplanen. Det känns väldigt bra eftersom vi egentligen inte haft någon företagsledning tidigare.

Med tanke på konjunkturen. Var det tufft att få in pengar?
– Det här är första gången jag gör det, men det är klart att klimatet är hårt. Det finns lite kapital och många som behöver det. Många investerare måste också sköta om sin portfölj av tidigare investeringar.

Hur mycket pengar satsar de?
– Pass.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.