Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rebecca Crusoe

Publicerad: 12 december 2008, 08:42

Rebecca Crusoe, är pr chef på MTV. Ett passande jobb för en kvinna som driver bloggen "Mitt liv sin populärkulturjunkie"


Rebecca Crusoe är pr-chef på MTV.

Vad skriver du om?
– Jag skriver om populärkultur i vid bemärkelse: om medier, musik, konserter, mycket om tv. Och hår. Jag skriver gärna om olika barr. Just nu är jag i det närmsta besatt av Lars Ohlys osannolika frisyr.

Varför bloggar du?
– För att jag inte kan låta bli. Dels konsumerar jag så himla mycket popkultur dagligen, dels tar man i den här branschen del av så mycket nyheter, trender och skvaller att det vore dumt att inte skriva av sig.

Vad har du för ambitionsnivå på bloggen?
– Jag vill granska populärkultur med ett mått av humor och jag skriver när jag hinner och har lust. Jag har hållit på i fem år och har inga planer på att sluta.

Något inlägg som du ångrat i efterhand?
– Jo, det har faktiskt hänt. Men jag försöker att alltid tänka ett extra varv innan jag trycker på publicera.

Får du mycket respons från läsarna?
Oh ja. Läsarkontakten är den största anledningen till att jag fortsätter. Många gånger pågår de intressantaste diskussionerna i kommentarsfältet. Och så har jag fått många bloggvänner genom åren.
Jag har ett fantastiskt nätverk i bloggosfären och umgås privat med allt från tonåriga modebloggare till mediebranschens mesta tyckare.

Vilka andra bloggar följer du?
Jag har flera hundra bloggar i min RSS-läsare och jag scannar de flesta dagligen. Jag läser allt från mediebloggar till modebloggar, via föräldrabloggar och rena nonsensbloggar.

Vad gör du när du inte bloggar?

– Läser/tittar/skriver/lyssnar. Och jobbar förstås.

Här hittar du "Mitt liv som populärkulturjunkie"

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.