Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Redaktionen petas från Skolvärlden

Publicerad: 3 september 2009, 14:40

Tidningen Skolvärlden med en upplaga på drygt 80 000 exemplar kommer att produceras externt. Det bekräftar chefredaktören Kerstin Weyler.


– Tidningsproduktionen ska läggas ut. Har du fler frågor får du ta dem med Metta Fjelkner.

Metta Fjelkner är förbundsordförande på Lärarnas Riksförbund.
– Vi lever i en ny tid och måste kommunicera på ett nytt sätt. För ett år sedan fick vi i uppdrag av stämman att ta fram en ny kommunikationsstrategi. Det är den som ligger till grund för förändringarna.

Lärarnas Riksförbund kommer nu att lägga ut all journalistisk produktion utanför huset. Hela redaktionen på Skolvärlden sägs upp på grund av arbetsbrist.

Idag är Skolvärlden en tidning som kommer ut med 20 nummer per år. Namnet kommer att behållas, men inte utformningen.
– Vi kommer att kommunicera med magasin, webb och sannolikt även webb-tv i framtiden. Jag hoppas att vi kan vara klar med den upphandlingen vid årsskiftet.

Även på informationsavdelningen väntas förändringar.
– Ja. Fast där handlar det om att vi ska stärka upp avdelningen, så vi blir ännu bättre.

Skolvärlden är en yrkestidning som vänder sig till lärare och studievägledare. Den går till medlemmar i Lärarnas Riksförbund, vilket innebär en upplaga på drygt 80 000. Antalet läsare enligt Orvesto 2008:2 var 142 000.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.