Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Redaktionen varslas på JG Communication

Publicerad: 8 april 2010, 10:35

JG Communication har varslat runt 10 procent av personalen. De som nu riskerar att sägas upp är de som jobbar som skribenter och formgivare av tidningar.


Ämnen i artikeln:

JG Communication

Henrik Johansson, vd JG Communication.

– Det går jättebra för JG Communication, men alltfler av våra kunder vill göra webb och jobba med sociala medier och väljer bort tidningarna, säger vd Henrik Johansson.

Det var igår vid lunch som personalen informerades om nedskärningarna. Enligt Henrik Johansson rör det sig om mindre än 10 procent av byråns 140 anställda. Men för kundtidningsverksamheten är det ett hårt slag. Där jobbar runt 25 personer idag och där får hälften nu lämna sina jobb. De som får gå är de som jobbar med tidningsproduktionen som skribenter och formgivare. Kvar blir säljare och projektledare.
– Flera av våra konkurrenter har redan tagit det här steget, där man jobbar med frilansare istället för fast anställda, konstaterar Henrik Johansson.

Men JG Commmunication har också den senaste tiden tappat en flera stora tidningsuppdrag. Nyligen rapporterade Resume.se att företaget tappar Fastighetstidningen till Intellecta, ett uppdrag värt flera miljoner.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

JG Communication

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.