Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Redgert Comms fortsätter expansionsresan - öppnar kontor i Tyskland och Finland

Publicerad: 24 oktober 2022, 12:56

Jessica Benissan, landschef Redgert Comms Finland, och Katharina Fronius, landschef Redgert Comms Tyskland.

Redgert Comms grundades som en pr-byrå i Sverige 2017 och har i dag entreprenöriell konsultverksamhet i både Sverige och Storbritannien. I Sverige är 40 personer anställda och under 2021 öppnade bolaget upp ett kontor i London där åtta personer arbetar. Nu meddelar bolaget fortsatt expansion med två nya kontor i Berlin och Helsingfors.

Ämnen i artikeln:

NyheterRedgert CommsDaniel Redgert

Stina Eriksson

s.eriksson.resume@resume.se


Förra året bildades holdingbolaget Redgert Group, som syftar till att bli en global aktör med många lokala dotterbolag runtom i världen. Redgert Comms grundare Daniel Redgert blev vd och vd-posten på Redgert Comms ersattes av dåvarande Sverigechefen Chloë Bernhardsson

– Vi öppnar ett lokalt dotterbolag på varje ny marknad som vi expanderar till, vilka ägs av vårt holdingbolag Redgert Group. Respektive dotterbolag får en egen landschef och organisation med lokal kännedom, men med uppbackning av holdingbolagets gedigna infrastruktur. På så sätt kan vi expandera snabbt och kostnadseffektivt, säger Daniel Redgert, vd Redgert Group.  

Alla nya marknader har en egen landschef, och den tyska satsningen leds av Katharina Fronius, med en bakgrund på bland annat Zalando och Mister Spex. Teamet i Berlin består av fem personer.

– I Tyskland är det väldigt ovanligt med en spelare som erbjuder en helhetslösning inom kommunikation och marknadsföring. Det är en stor konkurrensfördel för oss här. I den här regionen ökar också intresset för företag som jobbar med hållbarhet, vilket rimmar med vårt skandinaviska DNA och redan befintliga kundportfölj. Dessa faktorer, tillsammans med ett starkt lokalt team och vår globala infrastruktur, har bidragit till att vi har varit lönsamma från dag ett, säger Katharina Fronius, Tysklandschef.

Det tyska kontoret som öppnade för ungefär ett halvår sedan huserar på WeWork i centrala Berlin. 

Det finska bolaget har varit i gång i någon månad och slår inom kort upp dörrarna till sina lokaler i centrala Helsingfors. Finlandssatsningen leds av Jessica Benissan.

– Jag är extremt glad över att få vara en del av vår expansion mot Finland och jobba med resten av gänget på Redgert Comms. Den finska marknaden har länge behövt en aktör som jobbar lokalt men som har ett globalt perspektiv och spelplan, säger Jessica Benissan, Finlandschef. 

Redgert Group satsar på att öppna en till två nya marknader per år. 

– Vi har redan nu långt gångna planer på nya marknader och är långväga med planeringen av dessa. Dock har vi respekt för det rådande makroekonomiska läget och kommer framför allt att fokusera på våra befintliga marknader Sverige, Storbritannien, Tyskland och Finland. Men en till två ytterligare marknader tror jag att vi hinner med under räkenskapsåret, säger Daniel Redgert.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev