Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reform Society startar inkubator – Seher Yilmaz blir vd

Publicerad: 3 april 2018, 09:25

Den icke-vinstdrivande inkubatorn Difference ska initiera och finansiera initiativ som bidrar till ett "öppnare, starkare och mer hållbart samhälle". Vd för bolaget blir Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz.


Ämnen i artikeln:

RättviseförmedlingenSeher YilmazReform Society

Bakom den nya inkubatorn Difference står byrågruppen Reform Society under ledning av Birgitta Pagot.

Målet är att Difference ska hjälpa, initiera och finansiera projekt inom demokrati, integration, utbildning och hållbarhet. Difference kommer att vara ett icke-vinstdrivande och partipolitiskt obundet bolag.

– Det är en naturlig utveckling för oss i Reform Society. Samhällsfrågor och reformering ligger i vårt dna. Det tar vi nu ett steg vidare genom Difference, en pådrivande kraft av samhällsförändring i en policysvag tid, säger Birgitta Pagot, vd för Reform Society.

Vd för den nya inkubatorn är Seher Yilmaz, som också är ordförande i Rättviseförmedlingen. Innan Rättviseförmedlingen har Seher Yilmaz bland annat jobbat med samhällskommunikation på pr-byrå och fackförbund och inom den ideella sektorn.

– Jag har alltid dragits till ställen som drivs av en övertygelse om att det går att förändra samhället till det bättre, därför känns det helt rätt för mig att få vara med. Så länge det finns samhällsutmaningar som behöver lösas, behöver vi vara många som gör vad vi kan för att bidra till dessa lösningar, säger Seher Yilmaz i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.