Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Regeringens miss i pressmeddelandet om skrotad klimatbonus: ”Verkar ha varit rätt kort planeringshorisont”

Publicerad: 8 november 2022, 13:30

Var det ett snabbt beslut för att visa på handlingskraftighet, när skrotandet av klimatbonusen skulle presenteras?

Foto: Marcus Lindstrom / pressbild

Skrotande av klimatbonusen för elbilar, tycks ha gått undan – åtminstone är det intrycket efter att ha läst pressmeddelandet som skickades ut med minnesanteckningar. Bara en olycklig miss, menar dock pressekreteraren.

Ämnen i artikeln:

RegeringenNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


När regeringen i dag på morgonen uppdaterade releasen om det slopade elbilstödet, råkade utskicket komma med minnesanteckningar.

”Det verkar ha varit rätt kort planeringshorisont för skrotandet av klimatbonusen. Nu kom ett förtydligande pressmeddelande med frågor och svar som fortfarande innehöll anteckningar från den som skrivit pressmeddelandet.”, skrev journalisten Kolbjörn Guwallius på Twitter.

– Det var några olika tjänstemän som hjälptes åt att skriva förtydliganden, och det kom med någon mening där anteckningarna låg kvar när vi publicerade, det togs bort efter ett par minuter. Det var en rätt odramatisk grej. Det har inget med planeringshorisonten att göra, säger Niki Westberg, pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L), till Resumé.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev