Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Region Skåne stoppar SVT Play

Publicerad: 4 mars 2011, 06:17

Skid-VM lockar rekordpublik till SVT Play. Detta har fått övrig nätrafik att gå långsammare och nu stoppar Region Skåne SVT Play. – Under Skid-VM upptäckte vi ett onaturligt stort utnyttjande av bandbredden, så att det fanns en risk för våra kritiska system. Då beslutade vi oss för att stoppa det, säger it-chefen Lennart Wallén till Kristianstadsbladet.


SVT Play-sändningarna från skid-VM har lett till problem för Region Skåne. Så många anställda har tittat på sändningarna att annan trafik i nätet går långsamt. Därför spärrar nu möjligheten att se sändningarna.

– Under Skid-VM upptäckte vi ett onaturligt stort utnyttjande av bandbredden, så att det fanns en risk för våra kritiska system. Då beslutade vi oss för att stoppa det, säger it-chefen Lennart Wallén.

Det är dock inte bara SVT Play man nu valt att spärra utan spärren gäller all webb-tv. Det är inte heller hela Skåne som är nedsläckt utan bara speciella nätverk.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.