Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamaren som vill byta bort sitt liv

Publicerad: 11 december 2008, 13:32

Stefan Kits, projektledare på Knock Action Marketing och även känd som friluftsprofilen i flera av Playgrounds kampanjer, har ett nytt projekt på gång. Han vill byta bort sitt liv: allt från minsta tops till lägenheten.


Stefan Kits. Foto: Resumé

Bytesaffären kommer att vara öppen under december. Kits har lagt upp prylarna på www.stefantheswopper.se.
– Jag blev helt enkelt trött på min egen självömkan. När jag gick omkring och beklagade mig att inget hände i mitt liv, föreslog en kompis att jag helt enkelt skulle byta ut det istället för att gå omkring och snacka en massa skit. Tanken på livet som en bytesaffär var något som jag verkligen diggade. Särskilt med tanke på konsumenthysterin som breder ut sig allt mer.

Å andra sidan kanske värdet i en ren bytesaffär är mer stabilt än de flesta finansiella affärer just nu?
– Helt klart!

Stefan Kits har bland annat spridit budskapet om sitt nya livsprojekt via olika forum på nätet. Och varje morgon går han igenom hemsidan där besökaren kan skriva in förslag om byten.
– Det känns som julafton varje gång som jag går igenom förslagen.  

Stefan Kits är en passionerad surfare. Och han berättar att han bland annat bytt några klassiska tavlor med surfmotiv från Hawaii mot en surfbräda signerad av surflegendaren Kelly Slater:
– Ett mycket bra byte.

Det är inte så att du gör det här på uppdrag av något företag?
– Nej, det är helt eget initiativ, men via mina kontakter med Åkestam Holst har jag sponsring av Posten som står för frimärken, kuvert och paket.

Du har en flickvän, vill du byta bort henne också?

– Nej, inte för allt i världen. Hon ingår inte i den här affären. Annars är jag öppen för allt: från minsta tops till lägenheten.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.