Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklambilden som Sydsvenskan stoppade

Publicerad: 19 januari 2010, 16:09

RFSL Rådgivningen i Skåne genomför just nu en kampanj i både dagspress och tv. Men Sydsvenskan nobbade en av bilderna i annonsen.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSydsvenskanRFSL

Bilden som Sydsvenskan stoppade.

– Vi är verkligen förvånade för vi tycker inte att det är kontroversiellt., säger Mikael Andersson på RFSL Rådgivningen.

Kampanjens tema är ”Kärleken har många ansikten”. Syftet är att stärka hbt-personers identitet. Bilden som stoppades av Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström visar tre nakna kvinnor.
– Jag har inget problem med att trycka bilder som provocerar, bland annat har vi visat bilder från konstnären Andres Serrano. Men den aktuella bilden höll helt enkelt inte en acceptabel nivå. Jag tycker snarast att den reproducerar en klichémässig bild av lesbisk kärlek.
–  Men det handlar egentligen inte om att det är lesbiska kvinnor. Mitt beslut kunde lika gärna gällt en sexistisk bild av en man och en kvinna.

Metro publicerade bilderna i kampanjen. Även TV4 visade en film med ett innehåll snarlikt det som stoppades i Sydsvenskan. Kampanjen är framtagen av Made in Malmö.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.