Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamblogg stäms av annonsör

Publicerad: 29 januari 2009, 06:37

Virgin America stämmer reklambloggen Adrants för en reklamparodi. Tidigare har Virgin blivit hårt kritiserad av bloggar för sin reklam.


Externa länk

- Läs en cashad version av Adrants inlägg

- Adrants om annonsen som driver med Clinton

- Virgins Flickr-annons

- Läs mer om stämningen

Det var i samband med den uppmärksammade flygolyckan när ett plan från US Airways landade i Hudsonfloden bredvid Manhattan som Adrants, en av världens mest besökta reklambloggar, publicerade en annons.

Bilden föreställer planet i Hudsonfloden och med texten ”Fly Virgin America”. Adrants påpekade i inlägget att man fått annonsen via mejl och var skeptiska över äktheten. Samtidigt påpekade man att Virgin undviker att använda andras olycka till sin egen fördel. Virgin Mobile har till exempel använt en bild på Hilary Clinton och med texten ” "I wish my bill wasn't so out of control...".

Annonsblouffen som retar Virgin America.

Vid ett annat tillfälle använde Virgin Australia en copyrightfri bild på bildsajten Flickr på en ung tjej och lanserade en sms-tjänst med texten “Dump your pen friend”.

Men annonsen för Virgin America var en fake vilket bolaget snabbt påpeka för Adrants. Reklambloggen tog bort inlägget, men Virgin nöjde sig inte.

I måndags lämnade bolaget in en stämning för varumärkesintrång, falsk och vilseledande reklam, ärekränkning plus ytterligare några punkter.

Steve Hall som driver Adrants har avböjt att kommentera.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.