Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamförbundet får 0 kronor för sista aktierna i Berghs

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Reklamförbundet gör sig av med de resterande 30 procent av aktierna i Berghs School of Communication. Köpare är B+W Learnings systems, som redan äger 70 procent av aktierna. Prislappen är 0 kronor. (UPPDATERAD)


- I dagsläget är inte skolan en stor finansiell tillgång. Den här uppgörelsen fanns med i det avtalet vi skrev för två år sedan när vi sålde huvuddelen av aktierna, säger Anna Serner vd för Reklamförbundet.Att dagens affär inte ger några pengar förklarar Anna Serner med att avtalet var skrivet så från början. I och med att B+W köpte in sig i Berghs för två år sedan fick Reklamförbundet och skolan dela på 32 miljoner kronor.- Vi fick förskottsbetalt. Att vi behöll 30 procent var bara en garanti, inte något som hade med pengar att göra, säger Anna Serner.I och med uppgörelsen garanterar B+W Learning det kapitalbehov som skolan har för framtida utveckling.- Vi hade redan när vi sålde den första delen som mål att inte kvartstå som ägare. Men vi behöll ett visst ägande för att se att B+W var rätt ägare. Idag är vi säkra på att de är rätt ägare, säger Anna Serner.- Nu blir Berghs helnorskt men det kommer inte att påverka verksamheten i någon större grad. Den stora skillnaden är att nu har vi en enda ägare och det ska förhoppningsvis göra vårt arbetet lite enklare i vissa i frågor. Regelverket blir också tydligare nu, säger Manne Schagerström rektor för Berghs School of Communication.Trots att Reklamförbundet nu ger upp sitt ägande kommer Anna Serner att sitta kvar i skolans styrelse. Dessutom kommer Reklamförbundet att flytta in i Berghs lokaler.Tobias RydergrenPia Grahn Brikell

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.