Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamkampanj mot McDonald's vd – kräver dialog med fackförbund

Publicerad: 9 november 2021, 13:42

Bild 1/2  Chris Kempczinski

McDonald's vd har rört upp känslor. Nu kraftsamlar anställda i Chicago och går ut med en reklamkampanj där man uppmanar vd:n till ett möte med sina anställda.


Ämnen i artikeln:

McDonalds

Tidigare i år kom det uppgifter om att McDonald's vd Chris Kempczinski i ett sms uttryckt att två barn som skjutits i Chicago ”blev svikna av sina föräldrar”. Nu kräver anställda och fackrepresentanter att snabbmatskedjan tar tag i de strukturella problem som förekommer i bolaget, bland annat rasism och sexism. Just nu pågår en reklamkampanj i Chicago mot vd:n, skriver bland annat Adage.

Reklamkampanjen startade på måndagen och är betald av fackföreningen Service Employees International Union. Den kräver att Chris Kempczinski deltar i ett möte med anställda som är del av den svarta och latino-communityn för att diskutera hur problemen på snabbmatskedjan kan lösas, och dessutom diskutera minimilönerna. 

Kempczinski har skickat ut en video internt, där han ber om ursäkt för det okänsliga sms:et. Däremot har varken han eller talespersoner för McDonald's kommenterat reklamkampanjen. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonalds

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.