tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamsamarbetena ger Kenza rekordår – trots pandemi

Publicerad: 10 maj 2022, 09:00

Kenza Zouiten publicerar flitigt bilder på Instagram från sitt drömmiga liv.

Det har gått knackigt för Kenzas varumärken som startats i samarbete med andra. Men med det egna aktiebolaget tuffar på. Tre miljoner kronor i utdelning och ett rörelseresultat på 8,9 miljoner kronor – trots att det anses varit tufft under pandemin.

Ämnen i artikeln:

Kenza ZouitenNyheterAcneInfluencer

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Kenza Zouiten Subosic klädbolag Ivy Revel grundades 2012, tillsammans med Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeld, men försattes i konkurs i januari 2021.

I december samma år startade Kenza ett hårvårdsmärke The Every, som lanserades tillsammans med Acne. Här har fokus varit strategisk positionering och design. Produktdesign, utseende och känsla var viktigt, menade Acne när The Every lanserades.

Influencern rapporterar sina intäkter för reklamsamarbeten i Kenza Zouiten AB. Bolaget rapporterar en omsättning för 2020/21 som är större än vid något tidigare bokslut. Detta trots att det står i årsberättelsen att aktiebolaget haft det tufft under pandemin. Under 2021 omsatte bolaget 10,86 miljoner kronor (9,9 mkr) och hade ett rörelseresultat på 8,9 miljoner kronor (8,2 mkr). En utdelning på 3 miljoner kronor gjordes till aktieägarna. 

I juni förra året dömde Patent- och marknadsöverdomstolen Kenza Zoutten Subosic till att betala en 500 000 kronor med anledning av bristen på reklammärkning i flödet. Konsumentverket att domen är slutgiltig och viktig eftersom det är ett vägledande avgörande för vad som är grunden för ett kommersiellt samarbete mellan ett företag och en influencer.

Läs mer här: Nytt domstolsavgörande – Kenzas inlägg var reklam 

Kenza har haft samarbeten med bland andra Tretorn Europe och Calzedonia.

Kenza Zouiten AB

(siffror från 2021/2020 inom parantes)

Omsättning: 10,9 Mkr (9,9 Mkr)

Rörelseresultat: 8,9 Mkr (8,2 Mkr)

Antal anställda: 1 (1)

Utdelning: 3 000 000kr (517 000 kr)

Soliditet: 85 procent (85 procent)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev