Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rekordökning för Allt om Resor

Publicerad: 3 oktober 2013, 08:08

Tidningen Allt om Resor gör succé sedan den lämnade Bonnier Tidskrifter och hamnade hos Expressen. Jämfört med förra året har den ökat 87,5 procent i Orvesto Konsument


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterExpressen Magasin

Sedan Expressen tog över Allt om Resor har förvandlats från sorgebarn till succé. Jämfört med förra året har tidningen ökat sin räckvidd från 145 000 till 272 000 läsare.

– Det är helt fantastiskt, säger Anna–Clara Welander, affärsområdeschef för Expressen Magasin. En nästan 90 procentig ökning på ett år är helt otroligt.

Allt om Resor förde en tynande tillvaro på Bonnier Tidskrifter. Ekonomin hade svårt att gå i hop och det gjordes ett försök att halvera utgivningstakten för att klara ekonomin.

Men sedan Expressen tog över och gjorde den till en av sina magasinsbilagor, har den gått som tåget.

– Tidningen hade en prenumerantstock när vi tog över och till den har vi lyckats lägga till en rejäl lösnummerförsäljning, säger Anna-Clara Welander. Och det roliga är att prenumerationerna också ökar nu. Målgruppen är den samma som förut. Huvudsakligen kvinnor som är intresserade av sol, bad och weekend-resor.

En annan synergieffekt efter övergången har varit att annonsingången ökat.

– Resor är en av våra traditionella annonssegment på Expressen, säger Anna-Clara Welander. Vi har bra kontakter i branschen och kan sälja in reserelaterade annonser i Allt om Resor genom olika paketlösningar.

Redaktör för Allt om Resor är Elisabeth Montgomery

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News