Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rekordvinst för Bonnier Publications

Publicerad: 27 februari 2008, 09:49

Danska Bonnier Publications gjorde en vinst på 375 miljoner kronor i fjol. Omsättningen landade på 2,6 miljarder kronor. Inom Bonnier AB gjorde bara MTV3 i Finland och TV4 större vinst.


Illustrerad Vetenskap är en av succétidningarna från förlaget.

Köpenhamnsbaserade Bonnier Publications ger ut tidskrifter i hela Norden. Storsäljaren är Illustrerad Vetenskap som i fjol lanserades i Holland och licensierades i USA. Tidskriften finns nu i tio länder och fler lanseringar planeras.

Andra framgångsexempel är I Form som blivit Danmarks största kvinnomagasin samt Gör Det Själv, Bo Bedre och Historie. Förra månaden lanserades Aktiv Träning i Danmark och om några veckor kommer bostadsmagasinet Divaani i Finland.

Men förlaget har också floppar: i fjol lades FHM ner i Sverige, Nova i Danmark samt Maxpower i både Danmark och Norge. Dotterbolaget Bonnier Responsmedier, som ger ut succén Vi i Villa i alla nordiska länder, skrotade sin utgivning av kuponghäften i både Danmark och Norge.
– Folk beställer sina varor via internet, säger vd Michael Cordsen. Det har vi nytta av i våra magasin. Vi satsar på att bygga ut våra sajter ytterligare i år.

Bonnier Publications ökade i fjol sin omsättning med sex procent till 2,6 miljarder svenska kronor. Resultatet mätt som EBIT ökade med tolv procent till 375 miljoner kronor.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.