Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rekordvinst för Jens Lapidus

Publicerad: 12 augusti 2010, 11:41

Författaren och juristen Jens Lapidus har haft stor framgång med sina hårdkokta böcker "Snabba Cash" och "Aldrig fucka upp". Hans bolag Pilpul Litteratur AB visar nu upp en rekordvinst. I dagarna har paret Lapidus lämnat in en ansökan om äktenskapsförord  till tingsrätten som berör bolaget.


Ämnen i artikeln:

Jens LapidusSnabba cash

Jens Lapidus. Foto: Emma Jäderström.

Enligt äktenskapsförordet som registrerades i Stockholms tingsrätt den 6 augusti ska samtliga av Jens Lapidus aktier i Pilpul Litteratur AB vara hans enskilda egendom.

Äktenskapsförordet skrevs under den 21 janauri 2008 men har lämnats in först nu till tingsrätten.

Mikael Poulsen, jur kand på Din Jurist Stockholm AB, säger att äktenskapsförordet bland annat är ett sätt att skydda sig vid en eventuell framtida bodelning.

– Aktierna ingår då inte i bodelningen utan tillhör bara honom. Saknas äktenskapsförord får hustrun hälften av värdet på aktierna.

På frågan varför äktenskapsförordet kommer nu svarar Mikael Poulsen att förklaringarna kan vara flera, Lapidus kanske tycker att aktierna blivit mycket värda och att vinsten i bolaget fick honom att agera.

– Det kan också finnas andra orsaker.

Bolaget Pilpul Litteratur AB registrerades i februari 2007. Jens Lapidus sitter som styrelsemedlem i bolaget, hans fru Hedda Lapidus är suppleant.

Det första verksamhetsåret omsatte det enligt Bolagsverkets uppgifter 2,8 miljoner kronor, vinsten efter finansiella poster blev 1,8 miljoner kronor.

2008 steg omsättningen till drygt 4,4 miljoner kronor med en vinst på 2,3 miljoner kronor.

Den senaste årsredovisningen som lämnades in till Bolagsverket den 2 juni visar åter på en stark utveckling med en omsättning 2009 på 6,1 miljoner och en rekordvinst på 5,9 miljoner kronor.

Resume.se har bett Jens Lapidus kommentera äktenskapsförordet och den ökade bolagsvinsten, han har avböjt.

Lilian Andersson

Fakta/Jens Lapidus

Jens Lapidus född 1974 bor i Stockholm och är advokat på brottmålsbyrån Försvarsadvokaterna, en av Sveriges främsta advokatbyråer. Han debuterade 2006 med boken Snabba cash, en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash är såld till 14 länder, däribland USA och England, i januari gick filmen "Snabba Cash" upp på biodukarna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jens LapidusSnabba cash

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.