onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Resumé synar den nya arbetsplatsen (och vi behöver din hjälp)

Publicerad: 3 januari 2023, 13:45

Foto: Cecilie_Arcurs

För många byråer och marknadsavdelningar innebar pandemin nya kontorslandskap, hybridmodeller och högre krav på frihet. Nu vill Resumé Insikt höra vad du tycker om den förändrade arbetsplatsen. Hör av dig till oss och berätta om hur du har det!

Ämnen i artikeln:

NyheterResumé Insikt

R

Redaktionen

red@resume.se


Ni minns hur det lät efter coronautbrottet i mars 2020. Alla ord om en värld som aldrig kommer bli sig lik. När smittan planade ut återgick mångas vardag trots allt till någon sorts normalläge. Men för de flesta företag blev åren med pandemi också en period av omställning.

Många byråer och marknadsavdelningar hade etablerat modeller för att jobba från distans redan innan pandemin, på andra håll fick ledningen upp ögonen för de anställdas upplevda frihet, den ökade effektiviteten och de minskade kostnaderna.

I dag, snart tre år senare, har branschens olika aktörer valt olika vägar att möta balansen mellan kontors- och hemarbete. På sina håll kräver ledningen att alla anställda är inne på kontoret varje dag eller obligatorisk närvaro vissa fasta dagar i veckan. Andra möter anställdas krav på att få ihop livspusslet med att ge dem full frihet.

I december kom så en mardrömsrapport för den sistnämnda kategorin som befäste föreställningen och att kreativiteten går förlorad när arbetsstyrkan inte sitter tillsammans.

Den globala studien från managementkonsulterna på Boston Consulting Group visade att distansarbetet var en katastrof för kreativiteten, förmågan att sänka kostnader och utveckla erbjudandet. Arbetet blir därtill dyrare och tar längre tid.

För att titta närmare på ”den nya arbetsplatsen” i branschen behöver vi din hjälp. Hur upplever du förändringarna som införts på din arbetsplats? Hur fungerar den kreativa processen? Är organisationen mer effektiv än tidigare – eller är den inte det? Hur påverkas arbetsmiljön och arbetsbelastningen? Och lyssnar ledningen på synpunkter från de anställda?

Den närmaste tiden kommer vi att prata med ledningen på byråer och marknadsavdelningar samt lyfta fram specifika case på temat.

Vill du bidra med din historia, öppet eller anonymt med källskydd, är du välkommen att höra av dig till vår redaktör andreas.thorell@resume.se eller 073-5586652.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev