Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Resumé testar: Mingelkampen i Almedalen – veteranen vs uppstickaren

Publicerad: 2 juli 2019, 12:23

Resumés reportrar Amanda Törner och Julia Lundin besöker mingel. Till höger: spritdunken hos 500.

Foto: Redaktionen

Resumé bestämde sig för att göra lite hederlig murveljournalistik och kasta oss ut i verkligheten. Resultatet blev ett battle mellan en veteran och en uppstickare på Almedalens mingelarena: Primes klassiska rosémingel vs 500:s trädgårdsmys.

Ämnen i artikeln:

500 SthlmAhmed AbdirahmanPeder BonnierPrimeDavid OrlicAlmedalen 2019Sofia Arkelsten

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Almedalsveckan är, förutom årets politiska höjdpunkt, en plats för möten, mingel och
kindpussar. Därför bestämde sig Resumés reportrar Amanda Törner och Julia Lundin för att testa nivån på två av veckans byråfester.

Primes rosémingel är närmast en institution i Almedalen och lockar varje kväll makthavare från både politik, näringsliv och myndigheter. Kommunikationsbyrån 500 är nykomlingen som arrangerade sitt första event 2018.

Kan 500 ge Prime en match?

OBS! Ingen av byråerna hade någon aning om att vi var ute på hemligt uppdrag.

Personligt välkomnande:

Prime: RRR
Två män mötte oss på innergården med några meters avstånd och tog i hand, en av dem var Primes PA-chef Jonas Hellman. Trevligt och korrekt.

500: RRRR
Byråns vd och grundare Love Bonnier stod själv och tog i hand vid entrén och tog sig tid att småprata.

Tillgänglighet:

Prime: RRRR
Ligger centralt på Strandgatan mitt i Visby. Lätt för alla att ta sig dit.

500: RR
Krävdes en promenad på tio minuter från centrala Almedalen och om man har många mingel på schemat kan det bli kämpigt. Dock inte för Primes innovationschef David Orlic, av oklar anledning, läs nedan.

Trivselfaktor:

Prime: RR
Ägde som vanligt rum i Primes trädgård på Strandgatan. Trångt och varmt (men vilket väder dåå!) – men en klar förbättring från tidigare år då Prime tog in många fler. Nu lite snävare med listan, enligt ryktesvägen. Men känslan av exklusivitet uteblev dock då man mest var en i mängden. Men samtidigt kul såklart att kunna heja på många bekanta!

500: RRRR
Hög mysfaktor hos 500 – deras mingel höll till i Casper Törnbloms pappas trädgård med den vackra kyrkoruinen som kuliss. Röda husknutar, äppelträd och Gotlands klassiska stockrosor.Möjligheter till boule och medan rökförbudet började gälla på uteserveringen så kunde man här ta sig en cigg i bersån. Vad mer kan man begära?

Mingelfaktor:

Prime: RR
Trots Almedalens mest kända mingel är det svårare att mingla här. Man kommer med jobbet och står med jobbet. Att trycka sig fram är ingen höjdare med ett glas rosé i handen.

500: RRRRR
Här kunde du spana och heja, men utan att köra slalom genom publiken.

Kändsspaning:

Prime: RRRR
Kända ansikten, som väntat. Vi spanade på Ahmed Abdirahman, David Orlic, Fabian Bolin, Sofia Arkelsten, Superturken, Carina Brorman, Bodil Sidén, Hampus Knutsson och Claes de Faire.

500: RR
Lite mer oväntade ansikten från olika håll. Men ändå bra för att vara ny på Almedalens
mingelarena. Vi såg David Orlic, Kattis Ahlström, Peder Bonnier, Jonna Ekman, Malin Ekman, Viggo Cavling och David Klagsbrun.

Mat:

Prime: RRRR
Innovativ mingelmat i form av svingoda ministrutar med smarrigt innehåll som typ rödbetor och löjrom.

500: RR
Klassisk mingelmat, snittar med varierande pålägg, bland annat kall potatis med löjrom och ost med rädisor. Gott men inte lika nytänkande. Men ha budgeten i åtanke – Prime hade professionella kockar på plats.

Mumsar på mingelmat.

Dricka:

Prime: RRR
Som alltid – det heter inte Primes rosémingel för inte. Det var rosé för hela skvätten och
regelbunden påfyllning.

500: RRRR
Credd till 500 som experimenterade! Här fanns en salig blandning av godheter – byrå-
partnern stod själv bakom bardisken. Vi bjöds på sprit, vin, öl. Negronin var fin!

Bra alkoholfria alternativ fanns på båda tillställningarna.

Hållbarhet:

Prime: RRR
Almedalens stora ämne 2019. Prime valde förra året att sluta med plast under sitt populära mingel. Pappmuggar kunde inte bli mera lägligt. Väldigt fult och tyvärr väldigt obehagligt mellan läpparna (tungan fastnar!) men ack så hållbart och trendigt.

500: RRR
Mindre skala på event ökar hållbarhetsfaktorn. Hållbart till en början. Här hälldes drinkarna upp i riktigt porslin. Men när det strömmade till lite för många så åkte plastglasen fram från boden.

Modegrad:

Prime: RRR
Urtypen av den moderata kostymsnubben dominerade. Många solbrillor med ljusa bågar. Välmående och solbrända människor överlag.

500: RRRRR
Hög trendfaktor, stor hipstervarning. Linnekostymer och kravatter.

Det mest självklara:

Människorna. Ingen överraskning där.

Det mest oväntade:

David Orlic stod på scen och pratade när vi lämnade Prime-minglet. När vi kom till 500:s mingel stod David Orlic redan där med ett glas vin i handen till synes djupt inne i ett samtal. Hur hann han dit frågar vi oss förbryllat? Kan han teleportera sig själv eller har han en hemlig dubbelgångare?

RESULTAT:

Prime: 28
500: 31

Uppstickaren går segrande ur striden. Då återstår bara en fråga: 500 – när ska ni ta efter Prime och arrangera mingel varje dag?

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev