Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rewir har växt mest i branschen

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Fem företag från reklam- pr- och mediebranschen tillhör de 100 svenska företag som har växt mest de senaste tre åren. Det visar Dagens Industris årliga gasellranking. Bäst av branschföretagen är Rewir som placerar sig som 47:a. (UPPDATERAD)


För att utses till ett gasellföretag krävs att företaget minst har dubblat sin omsättning under de senaste tre åren. Dessutom måste företaget ha varit lönsamt under samtliga åren. Totalt fanns det 1 256 företag i Sverige som kvalificerade sig.Rewirs omsättning har ökat med 647 procent mellan 1998 och 2001, vilket ger en meriterande 47:e plats i rankingen för byrån specialiserat sig på integrerad kommunikation. - Vi tar otroligt mycket affärer från andra konsulter som är jäviga i sin bedömning. Konsulter som vill lösa kundens uppdrag med de verktyg de själva levererar, säger Stefan Ölander, vd på Rewir.- Kunden kanske ser att man inte kan gå till en reklambyrå och fråga vad man ska göra för då svarar de reklam.Han ser också en annan viktig anledning till företagets starka tillväxt.- Vi har rekryterat bra folk från kundsidan, senast Olle Söderberg. Vi vet hur det är att vara kund för att vi själva har varit det.- Vi räknar med att växa 30 procent om året i tre år till. Då är vi 50 man.

Då är ni med på rankningen nästa år också?- Ja, vi är högre upp nästa år.Övriga branschföretag på topp-100 är pr-byrån Text 100 (58:a), Grand Annonsbyrå (66:a), Happy Forsman & Bodenfors (69:a) och MTG Radio (73:a). Alla dessa företag har ökat omsättningen med mer än 500 procent. Etta i DI:s ranking kom personaluthyrarbolaget Pema Arbetskraft fårn Norrköping.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.