Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Richard Högqvist

Publicerad: 24 november 2011, 15:17

Richard Högqvist

Richard Högqvist, svensk jurist som blivit awards coordinator för Epica Awards.


Ämnen i artikeln:

Men hallå

Hur hamnade du på Epica?
– Jag bodde i Paris och var färdig­utbildad jurist, men var egentligen mer intresserad av kreativitet, marknadsföring och reklam. Därför sökte jag jobbet på Epica när jag såg en platsannons.

Men om man vill jobba med kreativi­tet, är det inte roligare att jobba på en byrå då?
– Visst vore även det intressant, men fördelen med reklamtävlingar är att de tar ett brett grepp om branschen. Det tycker jag är spännande.

Vilket bidrag har haft störst inverkan på dig under åren?
– Ett schweiziskt bidrag signerat Euro RSCG, mot aids. ”Quick sex”, tror jag det hette. Filmerna var bara fem sekunder långa och utspelade sig i två scener där taglinen var: ”Sex händer fort.”

Uppskattas alltså kortare filmer?
– Ja, men självklart är det ibland nödvändigt med längre för att förklara allt, men det är ju mer beundransvärt att sammanfatta ett koncept på fem sekunder.

Sköter sig juryn? Blir det bråk?
– Kanske inte bråk, men på fredagarna brukar det bli hätska diskussioner. Förra året väckte Jack & Jones film starka reaktioner, eftersom många tyckte att den var sexistisk och drev med manlighet på helt fel sätt. Efter det mötet var vissa sura på varandra, vet jag.

Sist men inte minst, varför är Paris bättre än Cannes?
– Paris är trevligare, medan Cannes är mer homogent.

Jag tänkte på reklamtävlingarna.
– Där är skillnaderna större. Vi fokuserar på kreativitet, medan de i Cannes mer fokuserar på sig själva och på att festa. Det är nog en bra sammanfattning.

Amina Djemili

Ämnen i artikeln:

Men hallå

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.