söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riksbyggen släpper nytt humordrivet koncept – fokuserar på trygghet

Publicerad: 28 augusti 2023, 08:52

Under den nya devisen “Stabila grunder för livets under” riktar Riksbyggen strålkastaren mot den trygghet man erbjuder både som bostadsutvecklare och förvaltare. Bakom den nya kommunikationen står BBDO Nordics.

Ämnen i artikeln:

BBDO NordicsRiksbyggenKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


“Stabila grunder för livets under” tar avstamp i Riksbyggens historia. En har byggt och förvaltat fastigheter över hela Sverige i mer än 80 år. För att inte drunkna i det allvarsamma och tunga “trygghets-facket”, har Riksbyggen valt att fokusera möjligheterna som kommer när det finns en stabil grund att stå på. Konceptet kommunicerar att det är först när man är riktigt trygg, som de kan leva livet fullt ut. Exempelvis genom att släppa alla hämningar och låta 7-åringar tatuera en i ansiktet när det vankas barnkalas, eller att svinga runt i en takfläkt på BRF-mötet.

–I tuffare tider blir tryggheten ännu viktigare, men vi är knappast de enda som har snappat upp det – konkurrerande bostadsutvecklare, försäkringsbolag och banker är exempel på andra aktörer som pratar mycket om trygghet. Därför har det varit avgörande att hitta en ny vinkel och ett nytt sätt att kommunicera och prata om trygghet, säger Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet täcker allt från varumärkesbyggande kommunikation som kretsar kring både bostäder och förvaltning, till mer taktiska budskap för specifika tjänster. Sedan Riksbyggen och BBDO började samarbetet i början av 2023 har de arbetat tätt ihop. Under hösten kommer den första delen av konceptet att synas i en bostadskampanj.

– Det här är en sådan där typisk kategori där folk har svårt att skilja olika bolag och varumärken från varandra. Även om erbjudandena mellan konkurrenterna faktiskt skiljer sig åt, är det varken lätt att uppfatta skillnaderna eller att känna att det är speciellt betydelsefullt om man inte råkar befinna sig mitt i marknaden när man kommer i kontakt med reklamen. Och vi vet förstås att de allra flesta inte är mitt i den marknaden vid ett visst givet tillfälle. Därför har vi ansträngt oss som tusan för att skapa ett underhållande och minnesvärt koncept som ökar alla chanser att uppmärksamma, tycka om och inte minst minnas både budskapet och vem det var som sa det, menar Lars Friberg, strateg på BBDO i en kommentar.

Startskottet blir två filmer som visar karaktärer som sticker ut och inte låter något hämma dem. Filmerna är regisserade av Nalle Sjöblad, som i somras prisades med Grand Prix i Cannes för kampanjen Clash From the Past för Clash of Clans.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare Riksbyggen: Annika Bagge, marknadschef Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör.


Arbetsgrupp BBDO: Lars Friberg, strateg Anna Lennström, projektledare Anton Bohlin, AD Svante Pårup, Copy Markus Bjurman, CD Ylva Källstedt, produktionsledare Mattias Yngwe (House), byråproducent
Social Club, produktionsbolag Nalle Sjöblad, regi
Ad On, mediabyrå

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev