Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

RO slår ned på Telenor för vilseledande reklam

Publicerad: 15 augusti 2019, 06:32

Ett sponsrat reklaminlägg på Facebook från Telenor gav vilseledande uppgifter. Det slår Reklamombudsmannen fast efter en anmälan från en privatperson.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenFacebookTelenorApple TV

Den anmälda reklamen är ett sponsrat inlägg som Telenor har publicerat på Facebook. Inlägget gör reklam för köp av Apple TV 4k och består av bild och text. I texten står bland annat man kan köpa en Apple TV 4k för 99 kronor i månaden i tolv månader, samtidigt som Telenor berättar att de har ett tv-paket för 149 kronor i månaden.

Enligt privatpersonen som anmält annonsen visar inte Telenor på ett tydligt sätt att det ena är ett krav för det andra.

LÄS MER: "Reklamombudsmannen fäller Zara för smal modell – igen"

I sitt yttrande skriver Telenor att erbjudandet avser en form av kombinationserbjudande där ytterligare information erhålls genom den länk ("Läs mer") som är integrerad i annonsen. Genom länken menar Telenor att kunden får komplett information om erbjudandet. Därför menar Telenor att erbjudandet har klargjorts på ett begripligt sätt anpassat till internet som kommunikationsmedel.

Samtidigt beklagar Telenor att annonsen gett upphov till missförstånd och har tagit till sig av kritiken som framförts. Telenor har efter kritiken valt att ta bort annonsen.

Reklamombudsmannen (RO) går på anmälarens linje och fäller Telenor för vilseledande reklam.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.