Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Roberta Alenius om sitt nya uppdrag

Publicerad: 30 april 2015, 11:57

Roberta Alenius.

Tidigare i dag stod det klart att Reinfeldts förra presschef Roberta Alenius blir kommunikationschef för Telia Sverige. Nu berättar hon för Resumé om klivet in i näringslivet. – Jag hade gärna fortsatt ett tag inom politiken om vi hade vunnit, säger Roberta Alenius till Resumé.


Roberta Alenius lämnade jobbet som presschef för den dåvarande regeringen i samband med valet i fjol höstas. Sedan dess har hon passat på att återuppta gamla kontakter och att resa. Den 1 juni börjar hon på det nya jobbet på Telia Sverige.

– Jag hade gärna fortsatt ett tag inom politiken om vi hade vunnit. Men efteråt var det bra att jag slutade när jag gjorde, jag behövde fundera på vad jag ville göra. Det här är ett nytt steg och en annan del av arbetslivet som jag ger mig in i. Det är värdefullt att se mig omkring lite, säger Roberta Alenius.

Hon blev kontaktad av en rekryteringsbyrå efter att hon slutat som presschef för den dåvarande regeringen och valde Telia Sverige i konkurrens med några andra företag som också var intresserade att rekrytera henne.

Vilka var det?
– Det vill jag inte tala om. Men att jag till slut fastnade för Telia beror på de personer jag träffade därifrån. De har en bra inställning, bra energi och rätt vilja, säger Roberta Alenius.

Hur känns det med det nya jobbet?
– Det känns bra. Jag ser fram emot att börja jobba på Telia.

Vad blir din första uppgift som ny på Telia Sverige?
– Först och främst ska jag lära mig telekombranschen. Jag har erfarenhet från politiken och av att kommunicera men kan inte så mycket om telekom. Där har jag en brant inlärningskurva att ta mig an.

Vad ser du som din största utmaning?
– För mig personligen är det hoppet från politik till näringsliv. Men grunderna i god kommunikation är ganska lika, oavsett var man är. Den kunskapen hoppas jag kunna bidra med.

Vad ska du göra fram till 1 juni?
– Jag har mycket att göra, bland annat att förbereda mig och läsa in mig på mitt nya arbetsområde. Jag tycker om att vara påläst.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln: