Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Roberto Vacchi blir chefredaktör

Publicerad: 27 juni 2008, 11:45

Roberto Vacchi, välkänd kommentator på Eurosport och tidigare presschef för längdskidlandslaget, blir chefredaktör för tidningen Glid. – Glid ska bli Sveriges bästa skidtidning, säger han.


Roberto Vacchi.

Springtime Publishing, som ger ut löpartidning Runner’s World och cykeltidningen Kadens, tar över längdskidtidningen Glid från Bångman & Örnborg.

Man lägger även beslag på sajten skidsport.com som ska fräschas upp rejält. I samma veva tillsätts en helt ny redaktion för Glid som relanseras i höst.

Chefredaktör blir Roberto Vacchi – känd som cykelkommentator på Eurosport. Han har hoppat av från jobbet som längdlandslagets presschef och ska nu ta Glid till nya höjder.

När Resume.se når Vacchi är han ute och träningscyklar och har en puls på 180. Men han tar sig ändå tid att prata och säger (lätt andfådd):

– Det här blir jättekul. Vi ska göra en fräsch tidning med bra reportage och snygga bilder. Det kommer inte att vara så mycket resultatrapportering utan inriktat på att förmedla känslan av skidåkningen. Tidningen ska kunna erbjuda de som gillar att åka längskidor tips och råd men också nya platser och miljöer att upptäcka längdskidor på.

– Det finns ett väldigt stort intresse för längdskidåkning, det märker man ju när SVT och Eurosport sänder – det är väldigt många tittare.

Glid kommer ut med fyra nummer per år och den nya layouten kommer med numret som släpps i skarven oktober/november. Sajten skidsport.com får ett nytt utseende inom en närmare framtid.

– Sajten kommer att vara lite mer inriktad på tävling och vara ett komplement till tidningen, säger Roberto Vacchi, som kommer att fortsätta som cykelkommentator på Eurosport.

Redaktionen i övrigt består av:

Andreas Danielsson, projektledare. Han har ett förflutet som landslagscyklist på 90-talet. Han var en av initiativtagarna till cykeltidningen Kadens.

Stefan Larsén, produktionsansvarig. Han är chefredaktör för Kadens och ska fungera osom redaktionellt bollplank och även ansvara för en del av den praktiska tidningsproduktionen.

I Glids redaktionsråd finns Hans Christer Holmberg (utvecklingschef på Sveriges Olympiska Kommitté och forskningschef på Nationellt Vintersportcentrum), dietisten Stig Mattsson (tidigare längdskidslandslaget), samt Emelie Öhrstig (före detta landslagsåkare och numera expertkommentator för Eurosports längdskidsändningar).

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.