Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Röda Korset-härvan fortsätter växa

Publicerad: 6 juli 2009, 13:31

Röda Korset-härvan fortsätter att växa. Nu har har en tredje person delgivits misstanke och åklagaren har lagt till ytterligare 2,3 miljoner kronor på den summa som Röda Korset misstänker att Johan af Donner har svindlat organisationen på.


Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda Korset

Johan af Donner.

I dag delgavs en tredje person misstanke om brott. Samtidigt lade chefsåklagaren Alf Johansson dessutom till 2,3 miljoner på den summa som Röda Korset misstänker att Johan af Donner har svindlat organisationen på.

– Jag har gått in med en begäran om kvarstad till Stockholms tingsrätt avseende svenska Röda Korset på ytterligare 2,3 miljoner kronor, säger chefsåklagaren till TT.

Samtidigt kräver Cancerfonden, där Johan af Donner var kommunikationsdirektör tidigare, 1,6 miljoner kronor i skadestånd. Enligt en intern utredning skulle oegentligheterna på Cancerfonden ha skett mellan åren 2000-2003.

Det totala beloppet för härvan är därmed uppe i 6,6 miljoner kronor.

För en vecka sedan skrev Resumé om att människors förtroende för Röda Korset har dalat betydligt efter härvan.

– Ekonomiskt kan vi gå skadeslösa ur det här, men det har tärt på vårt förtroendekapital. Det är svårt att säga hur biståndsviljan påverkats, men våra egna mätningar visar att ”stort förtroende” fallit från 40 till 25 procent. Sånt tar tid att läka, sa Bengt Westerberg, styrelseordförande i Röda Korset.

Johan af Donner sitter för närvarande fortfarande i häkte.

Läs mer: Förtroenderas för Röda Korset

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda Korset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.