Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Röda siffror för Edelman Deportivo – men vd Lotta Onajin lugnar

Publicerad: 26 juli 2018, 06:05

Foto: Pressbild Tele2

Efter en vinstmarginal på 23,09 procent 2016 visar Edelman Deportivo under 2017 upp ett minuresultat på -13,4 procent. "Resultatet färgas till 100 procent av förvärvsrelaterade kostnader", säger Edelman Deportivos vd, Lotta Onajin.


Edelman Deportivos bokslut från 2016 visar  på positiva siffror. Det motsatta gäller 2017 och visar istället ett minusresultat från flera håll. Bland annat har vinstmarginalen sjunkit mellan 2016 och 2017 från 23,09 procent till -13,4 procent. Rörelseresultatet har gått från cirka 8,7 miljoner kronor till minus 6,7 miljoner kronor.

Lotta Onajin, vd på Edelman Deportivo, lugnar dock ner det hela och menar att som en del av en internationell koncern redovisas uppköpet av Deportivo AB i deras resultaträkning.

– Resultatet färgas till 100 procent av förvärvsrelaterade kostnader. Rensat för förvärvsrelaterade kostnader så är resultatet positivt. Vår byråintäkt ökade med nära 10 procent och vi gjorde nästan två miljoner i vinst, säger Lotta Onajin till Resumé.

Lotta Onajin tillträdde som vd i början på 2017 och har sedan dess haft i uppdrag att vidareutveckla verksamheten i Stockholm. Byrån har skiftat fokus och jobbar nu mer långsiktigt med sina kunder, vilket gjort att urvalet av nya och gamla kunder ändrats.

Hur ser du på byråns framtid?
– Jag ser mycket positivt på byråns framtid. Vi har fantastiska kunder i såväl Sverige som Europa och med ett stort fokus på att växa vårt erbjudande ytterligare framöver. Vad vi gör har aldrig varit mer relevant, då det är i princip omöjligt att nå fram till sin målgrupp idag utan att faktiskt förtjäna uppmärksamheten. Och det är vårt DNA som post-digital byrå.

– Under 2017 så bekräftades vår särställning på marknaden genom att vi hamnade på A-list som enda svenska reklambyrå/pr byrå och etta i Contagious globala rankning av världens bästa och modigaste byråer. Jag tycker att det säger något om hur framtiden ser ut.

Under 2017 omsatte Edelman Deportivo cirka 56,5 miljoner kronor, en ökning på ungefär 20 miljoner jämfört med 2016. Byråintäkten för 2017 uppmätts till 36,4 miljoner kronor.

Innebär de negativa siffrorna att ni behöver säga upp folk?
– Nej.

Lotta Onajin säger att framtida bosklut fortsatt kommer att färgas av förvärvsrelaterade kostnader.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.