Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rosengren stämmer landstinget

Publicerad: 8 oktober 2013, 08:40

Göran Rosengren är ordförande i Medirätt

Foto: Andreas Elgstrand

Bolaget Medirätt, med Björn Rosengren som styrelseordförande, stämmer Stockholms läns landsting för patentintrång. Och det står fler landsting på tur.


Medirätt grundades av tv-doktorn Göran Sjönell och det är företagets produkt Medcheck som enligt Medirätt är föremål för patentintrång. Det är en eleoktronisk checklista som ska förhindra att läkare skriver ut mediciner som krockar med varandra och därmed utsätter patienter för fara.

– Stockholms läns landsting har tagit mina idéer och genomfört dem på ett slarvigt sätt, säger han till Dagens Industri.

Han menar att landstinget i Stockoholm, och flera andra landsting, har kopierat Medirätts patentskyddade system.

Styrelseordföranden i Medirätt, förre näringsminstern Björn Rosengren, menar att Stockholms läns landsting tvingat företaget att vidta rättsliga åtgärder och han är säker på att gå vinnande ur striden.

– Våra patentjusrister gör bedömningen att vi kommer att vinna, säger han till Dagens Industri. Det är sorgligt att landstingen inte håller sig till den lagstiftning som finns.

Enligt Medirätt är det flera landsting som stulit idén och det ligger fler stämningar framgent.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.