Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rosie går i graven

Publicerad: 22 oktober 2008, 08:13

Bonnier-tidningen Rosie startades i början av förra året. Nu läggs den ner. – Det går inte att räkna hem affären. Annonsmarknaden är inte den allra bästa just nu, säger chefredaktören Rosie Almeida-Stahlin till Resume.se.


Tidningen Rosie.

I början av 2007 blev Rosie Almeida-Stahlin den andra kvinnan i Bonnier Tidskrifters historia som fick sin tidning döpt efter sig – den första var Amelia Adamo.

Tidningen Rosie nischade sig som tidningen för den glada blomintresserade amatören som vill skapa sin egna lilla oas och  var först med sitt  "outdoor living"-koncept.

Men nu har Bonnier beslutat att lägga ner tidningen. Åsa Rydgren, förlagschef på Bonnier Nova, motiverar beslutet så här:

– För en så pass nischad tidning, med ett helt nytt innehåll som troligen är ett par år före sin tid, blir det i den rådande lågkonjunkturen och på en tuff tidningsmarknad allt svårare att hävda sig, säger Åsa Rydgren till Bonniers intranät.

Rosie Almeida-Stahlin. Foto: Charlie Drevstam.

Rosie Almeida-Stahlin säger att Rosie har varit en optimal journalistisk produkt och att den hyllats av läsarna, medier och kolleger.

– Det här känns skittråkigt. Men vi var lite före vår tid med outdoor living-konceptet. Man märker det på att marknaden inte hänger med konsumenternas behov.

Hon tror att fler mindre tidningar kommer att få problem.

– Små tidningar drabbas rätt hårt av läget på annonsmarknaden nu. Mediebyråerna väljer de stora kända varumärkerna i det här läget, så det här får vi troligen se mer av.

Rosie Almeida-Stahlin går vidare till ett hemligt projekt hon inte vill berätta något om.

Redaktörerna Mona Ryberg Nordgren och Gunilla Marklund får andra uppgifter inom förlaget.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.