Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rysk press lyfter svenskt mode

Publicerad: 21 juli 2008, 13:11

I höst kommer Svenska institutet hålla en utställning om svenskt mode i Moskva. I samband med det besökte chefredaktören för den ryska tungviktaren inom mode ”Fashion Theory” Sverige. Nu gör hon ett nummer om svensk mode.


Den amerikanska utgåvan av tidskriften.

Magasinet Fashion Theory grundades i USA för tolv år sedan. Nu finns det även en rysk edition som leds av chefredaktören Liudmila Aliabeva . Under modeveckan på Berns i början av juli besökte Aliabieva Sverige. Nu kommer hon att ägna nästa nummer av tidningen, som kommer ut i september, åt svenskt mode.

– Jag har insett att Sverige och Ryssland faktiskt har en liknande attityd till mode. Under Sovjettiden ansågs mode vara något ytligt och överflödigt. Också i Sverige var high fashion nästan tabu: Sverige saknade stora modehus men har alltid haft många bra klädkedjor som gör kläder som alla har råd att köpa, säger Liudmila Aliabeva i ett pressmeddelande.

Fashion Theory utkommer med endast ett par nummer per år. Tidskriften diskuterar och preciserar mode utifrån ett kulturellt perspektiv.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.