Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så blir nya Amelia

Publicerad: 4 maj 2009, 07:28

Tidningen Amelia får nu sin största omgörning sedan tidningen startades 1995. Både formen och innehållet förnyas.


Carina Berg pryder omslaget på ”nya” Amelia.

Den sjunde maj kommer första numret av ”nya” Amelia. Bland annat har logotypen fått lite mjukare form och flera av typsnitten i tidningen byts ut.
– Men grundtanken, att Amelia är en lättillgänglig tidning, finns kvar i formtänket, säger Amelias ad Jonna Olsson.

Tidningen får också flera nya avdelningar. Bland annat ska tidningen snappa upp de senaste trenderna under vinjetterna debatt och snackis.

Emma Hamberg har kontrakterats för att ansvara för Amelias matsidor. Journalisterna bakom teknikbloggen ”Lilla gumman” Johanna Ögren och Karin Adelsköld får en egen avdelning i tidningen.
– De är första jag stött på som verkligen kan skriva om teknik, webb och it så att även den mest ointresserade fastnar. De har den rätta Amelia-glimten i ögat, säger Ann Fredlund chefredaktör på Amelia.

En annan nyhet är ”Kuddsnack” – en följetong som ska kännas som en tv-serie. Bakom den ligger produktionsbolaget Tre Vänner. De har tidigare skrivit en serie för Amelias systertidning Tara.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.