Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så blir SVT:s sparpaket

Publicerad: 3 april 2008, 11:38

Allmän-tv-produktionen på SVT ska koncentreras till fyra orter i framtiden. 400 tjänster försvinner på public service-bolaget och en ny organisation ska minska administrationen med 40 procent. Det är vad SVT:s sparpaket går ut på.


Läs mer:

- Facket: Vi är chockade

- Stort sparpaket på SVT

Resume.se har tidigare skrivit om SVT:s sparpaket som i dag blev offentligt. Eva Hamilton har informerat samtliga anställda på SVT om det tuffa sparpaket som innebär att 400 tjänster försvinner. 200 personer ska sägas upp och 200 personer ska få erbjudande om pension. Hälften av uppsägningarna sker i Stockholm och hälften sker i övriga landet.

Varslen faller till en tredjedel på chefer och administration, man vill att administrationen ska minska med 40 procent. Resten är programpersonal. Varslen kommer att läggas i september och uppsägningarna sker i november.

Troligt är att orter som Falun och Norrköping drabbas hårt av dessa nedskärningar. Man kommer nämligen att sluta producera allmän-tv på andra orter än de tre storstäderna och Umeå.

– SVT ska spegla hela landet. Men sättet att göra det är inte att producera Packat och Klart i just Falun, säger Eva Hamilton i pressmeddelandet.

Man säger samtidigt att de regionala nyhetsredaktionerna ska stärkas och att viss produktion av allmän-tv ska kunna göras på samtliga nyhetsorter. Då kommer det att handla om regionala Eftersnack och dokumentärer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.